home > Uitleg zelf kaart maken

Een eigen kaart maken

Creeer je eigen trouwkaart door een keuze te maken uit één van onze kaarten en deze te personaliseren of maak hem geheel zelf.
Wanneer je een kaart gekozen hebt kom je in ons ontwerptool. Hier kan je de tekst, afbeeldingen en de achtergrond aanpassen/toevoegen.

Eigen ontwerp
Dit begint met het kiezen van het formaat en soort kaart. Na deze keuze kom je in ons ontwerptool, waar je alle zijden van de kaart los gaat vullen.
Plaats een achtergrond, tekst en afbeeldingen. Eigen afbeeldingen of foto's kun je ook uploaden.
Wij raden het aan altijd een proefkaart te bestellen van je trouwkaart. Alles over een proefkaart kan je hier lezen.
Nadat jullie kaart besteld is voegen wij ons logo er aan toe. Meer hierover vind je bij onze veelgestelde vragen (kopje Weddingdeco.nl logo).

Kies hier de kaart waar je mee wilt starten of lees eerst verder voor tips voor het maken van je kaart!
 

Maak je keuze:

kaarten vierkant dubbel
kaarten vierkant enkel
kaarten liggend gevouwen
kaarten liggend enkel
kaarten staand dubbel
kaarten staand enkel
kaarten panorama staand
kaarten panorama liggend enkel
kaarten panorama liggend dubbel

Afbeeldingen, foto's en cliparts

Een clipart is een afbeelding die uit één kleur bestaat en deze kleur kun je aanpassen. Er zitten een aantal standaard kleuren in ons tool maar met bijvoorbeeld een Color Picker kan je gemakkelijk een eigen kleur kiezen.
Je hebt dan een (hexadecimale) kleurcode nodig. Deze vul je in het tool in het veldje boven de Pas toe button (het veld met # en dan 6 cijfers en/of letters).

Let er op bij het toevoegen van een eigen foto dat deze van een hoge kwaliteit is. Dus zo groot als de kaart ook daadwerkelijk is, in 300 dpi.
Als je een eigen foto als achtergrond gebruikt zorg dan dat deze iets groter is dan de kaart. Dit doe je door de afbeelding te verschuiven naar de linkerbovenhoek zodat je rechtsonderin het blauwe vergoot/verklein icoontje ziet staan. Trek de afbeelding nu groter.
Maak de afbeelding groter dan de afmeting van de kaart en positioneer hem dan in het midden. Het randje extra zie je niet maar dit zorgt ervoor dat wanneer de kaart gesneden wordt er geen witrand om de kaart ontstaat.
 

Uitlijning

Boven de kaart in het tool kan je het Hulpraster aan (en uit) zetten. Door hier op te klikken verschijnt er een ruitpatroon op de kaart.
Zo kan je teksten en andere elementen uitlijnen door ze bijvoorbeeld op dezelfde hoogte te plaatsen. Of elementen even groot te maken.

Let er op dat je tekst en afbeeldingen niet helemaal tegen de rand van de kaart aan zet. Te dicht bij de rand geplaatste elementen kunnen er af 'vallen' bij het snijden van de kaart.

Achtergrond

Voor de achtergrond zijn er vier mogelijkheden:

Eén kleur
In de editor kies je bij ACHTERGROND, in het tabblad KLEUR voor de gewenste kleur. Deze kleur wordt nu als achterste laag op de kaart gezet.
Je kan ook een custom kleur invullen; vul hiervoor de hexadecimale kleurcode in van je kleur. Op bijvoorbeeld de website http://html-color-codes.info/ kan je gemakkelijk een kleur met bijbehorende hex-code vinden.

Een patroon bestaande uit twee kleuren
In de editor kies je bij ACHTERGROND, in het tabblad PATROON voor het gewenste patroon. Het patroon bestaat altijd uit twee kleuren; de voorgrond en achtergrond.

Een afbeelding
Bijvoorbeeld krijtbord, kraft, ombre, aqaurel, bloemen etc.
In de editor kies je bij AFBEELDING EN VERSIERINGEN, in het bovenste selectieveld voor ACHTERGRONDEN.
Hier vind je alle achtergronden die niet uit één (of twee zoals bij een patroon) kleuren bestaat maar uit meerdere kleuren of kleurverloop.
Klik op VOEG FOTO TOE om een eigen foto/afbeelding toe te voegen. Selecteer de gewenste achtergrond en kies voor uitvullen. Plaats de achtergrond naar de achtergrond met dit knopje .

Een clipart
In de editor kies je bij AFBEELDING EN VERSIERINGEN, in het onderste clipart selectieveld voor ACHTERGRONDEN.
Hier vind je achtergronden die bestaan uit één kleur en van kleur te wijzigen zijn.
Anders dan een patroon dat altijd als achterste laag op een kaart getoond wordt, kan een clipart-achtergrond boven een afbeelding getoond worden. Zo maak je bijvoorbeeld een kaart met een krijtbord achtergrond met daarop, over de hele achtergrond, mintkleurige stipjes.

Let op:
Een achtergrond uit één kleur of een patroon wordt altijd helemaal als achterste laag geplaatst.
Als er een afbeelding als achtergrond is geplaatst (welke uitgevuld is over de gehele kaart) dan zie je jouw gekozen achtergrond niet, omdat de afbeelding er voor komt te staan. De laag met de 'oude' achtergrondafbeelding moet dan eerst verwijderd worden.

Het kan zijn dat een ontwerper van een kaart de achtergrond en/of afbeeldingen vast heeft gezet in het ontwerp en dat deze niet van kleur te veranderen zijn.