home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen van onze klanten. Staat je vraag er niet bij? Dan staat ons behulpzame team voor je klaar. Kijk bij de contactgegevens hoe je ons het kan bereiken.

Bestellen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
We bieden op onze site diverse betaalmogelijkheden aan.
iDeal (meest gekozen optie binnen Nederland)
Creditcard (Visa en Mastercard)
Bancontact (elektronische betaalmethode België)

Kan ik na mijn bestelling nog wijzigingen aanbrengen?
Nadat je bestelling is geplaatst kan je geen wijzigingen meer aanbrengen in je bestelling.
Alle kaarten worden automatisch doorgezet naar de drukker. Het systeem zit zo in elkaar dat dit elke doordeweekse dag gebeurt om 11.00, 15.00 en 18.00 uur.
Wij controleren alle eindbestellingen op bijvoorbeeld afloop, uitlijning en logo. 
Het is dus belangrijk dat je zelf je kaarten goed controleert!
Mocht er onverhoopt toch iets niet goedstaan, bel ons dan. Indien je kaart nog niet doorgezet is naar de drukker dan kunnen wij het nog voor je aanpassen.

*Let op! Proefkaarten worden de gehele dag door automatisch doorgezet naar de drukker, hierdoor is het niet mogelijk om wijzigingen in proefkaarten aan te brengen na bestellen.

Kan ik een kortingscode gebruiken?
Ook wij hebben af en toe een leuke actie voor onze klanten, waarbij een korting verkregen kan worden door middel van het invoeren van een kortingscode.
De kortingscode is hoofdlettergevoelig en geldt alleen op (pakket)drukwerk en niet op eventuele toeslag op een andere papiersoort en ook niet op enveloppen.

Ontwerpen

Hoe maak ik zelf een kaart?
Bekijk op de pagina uitleg zelf kaart maken de instructies om zelf een hippe trouwkaart te maken.

Trouwhuisstijl
Jullie favoriete kaart gevonden, maar is daar geen complete trouwhuisstijl van? Neem hierover contact met ons op, dan maken wij zo snel mogelijk GRATIS de kaartjes bij in het door jullie gekozen ontwerp.

Ontwerp opslaan
Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je meerdere ontwerpen opslaan. Ook handig wanneer je meerdere varianten van dezelfde kaart wilt maken voor bijvoorbeeld daggasten en avondgasten. Of als je op een later moment verder wilt gaan met het ontwerp.

Kaart bewerken lukt niet
De kaarten kunnen met de ontwerptool worden aangepast naar jullie eigen stijl. Een aantal kaarten bevat vaststaande elementen die niet aangepast kunnen worden, maar het merendeel van de kaarten kan worden aangepast. De achtergrond, kleuren, lettertypes, lettergroottes, teksten en afbeeldingen kunnen allemaal worden aangepast. Lukt het niet? Neem dan contact met ons op, wij helpen jullie graag!

Andere lettertypes kiezen
De lettertypes uit de ontwerptool zijn standaard. Hier kunnen zelf geen lettertypes aan toegevoegd worden.

Eigen afbeelding/clipart toevoegen
Willen jullie gebruiken maken van een eigen afbeelding of clipart? Dat kan! In de ontwerptool kan een eigen afbeelding geüpload worden. Dit doe je door in het rechtermenu het tabje: afbeeldingen en versieringen aan te klikken, klik op de roze button met voeg foto toe, selecteer op je computer welke afbeelding je wilt uploaden en klik op uploaden. De afbeelding verschijnt dan vanzelf in je kaart en kan je op het juiste formaat maken en op de juiste plaats zetten.

Specificaties eigen foto
Wanneer je een eigen afbeelding wilt plaatsen, houd er dan rekening mee dat deze van goede kwaliteit is. Een foto van goede kwaliteit is 300 dpi op ware grootte. Weet je niet zeker of jouw foto de juiste kwaliteit heeft? Mail dan naar drukwerk@weddingdeco.nl.

Uitlijning checken
Boven de kaart staat naast preview: hulpraster. Klik deze aan en je ziet ruitjes over de kaart verschijnen. De rode lijnen zijn de midden lijnen, de overige lijnen kan je gebruiken voor overige uitlijning. Klik het icoontje van de hulpraster weer aan en de lijnen worden weer onzichtbaar.

Uitlijning op kaart
Houd er rekening mee dat er maximaal 3mm speling in het ontwerp mag zitten.

Kaders op kaart
Heb je een kader op de kaart geplaatst? Zorg dan dat deze niet te dicht op de rand staat. Zet het kader aan alle zijde minimaal 5mm van de randen af. Dit is de minimale marge die wij hanteren bij het plaatsen van kaders op de kaart.

Poster gastenboek eucalyptus botanical

Weddingdeco.nl logo
Elke kaart is op de achterkant voorzien van ons logo. De ontwerpen zijn allemaal exclusief door en voor Weddingdeco.nl gemaakt en daar zijn we trots op! Het is mogelijk om de kleur en de plaats van het logo aan te passen. Neem hiervoor, voor het bestellen, contact met ons op dan kunnen wij dit voor jullie aanpassen. Hiervoor dien je wel een account te hebben aangemaakt zodat wij het ontwerp met de aanpassing voor je kunnen opslaan in je account. Helaas is het niet toegestaan om het logo te verwijderen. Mochten jullie in het ontwerp het logo onzichtbaar hebben gemaakt, dan zijn wij genoodzaakt deze weer terug te plaatsen. 
Het kan voorkomen dat een proefdruk niet gecontroleerd wordt door ons en dat wij hier dus geen logo op plaatsen. Alle eindbestellingen worden wel door ons gecontroleerd en hierop plaatsen wij het logo. Het kan dus voorkomen dat je een proefkaart ontvangt zonder logo, mocht deze onzichtbaar zijn gemaakt, en een eindbestelling met logo. Willen jullie het logo echt niet op de kaart hebben? Dan kan het logo tegen een meerprijs van € 45,- per bestelling verwijderd worden. Neem hiervoor contact met ons op voordat jullie de kaarten gaan bestellen. Het is namelijk niet mogelijk om de bestelling daarna nog te wijzigen.

Kleuren beeldscherm en druk
De kleurweergave op je beeldscherm kan afwijken van de kleur op de druk. Daarom raden wij altijd aan een proefdruk te bestellen. Zo weet je zeker dat de kaart de juiste kleur heeft.

Check, check, dubbel check
Je wilt natuurlijk geen fouten maken in de teksten op jullie kaart(en). Check daarom goed op tekst- en spelfouten. Dit kun je doen door de proefkaart samen met je partner nog eens goed door te nemen, een 'echte' kaart leest altijd anders dan wanneer je deze vanaf je beeldscherm bekijkt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de teksten op jullie kaart, dus controleer alle teksten zorgvuldig!
Een aantal tips en veel voorkomende fouten vind je hier.

Proefdruk
Lees hier alles over het aanvragen van een proefdruk!

Enveloppen

Kleur envelop aanpassen
Het is mogelijk om de kleur van de envelop aan te passen. Jullie kunnen kiezen uit 29 kleuren.

Vooraf bestellen
Het is mogelijk om enveloppen vooraf te bestellen. Zo kunnen jullie de enveloppen alvast gaan schrijven. Wij raden aan om altijd een aantal enveloppen extra te bestellen. Mocht er iets mis gaan of willen jullie last minute nog iemand uitnodigen dan heb je er altijd een paar extra in huis. Bestel hier je enveloppen vooraf!
Enveloppen die op werkdagen voor 15.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag nog verzonden.

Prijzen
Via de prijscalculator bij de kaart van jullie keuze berekent de prijscalculator gemakkelijk de prijs voor jullie. Toch op zoek naar een handig overzicht? Op de prijzenpagina vind je een prijscalculator zodat je eenvoudig de prijs kunt bereken voor het gewenste aantal, inclusief eventuele papiertoeslag.

Verzendinformatie
Alles over de verzending van de proefdrukken en kaarten vind je op de pagina verzendinformatie.